Pretraži...

Održano predavanje o poticajima i državnim subvencijama za solarne elektrane

Predavanje na temu: “Kako do poticaja i državnih subvencija za solarne elektrane?” koje je održano sinoć u organizaciji i prostorijama Razvojne agencije Grada Kaštela (bivša zgrada kemijske škole), privuklo je veliki broj građana. Razvojna agencija Grada Kaštela je poduzetničko-potporna institucija s ciljem pružanja pomoći građanima kroz informiranje o dostupnim javnim natječajima i asistenciju pri prijavi na iste. Usluge koje pružamo su besplatne.

Predavanje je održano od strane stručnjaka iz tvrtke MS2 Energo – jedne od prvih tvrtki u Hrvatskoj za instalaciju solarnih panela i elektrana. Samo predavanje predstavio je direktor tvrtke Matija Sučić: -Današnja tema je kako dobiti državne subvencije za solarne elektrane i koji su noviteti u području zakonskog okvira vezano za solarne elektrane – rekao je Sučić.

Građani su dobili odgovore na pitanja kako se najbolje pripremiti za javni poziv, upoznati su s novim pozitivnim zakonskim regulativama, od kojih je jedna da više nema brige koliko viška energije se isporučuje u mrežu kako se ne bi prešlo u kategoriju takozvanog proizvođača.

Od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost očekuje se objava novog Javnog poziva za energetsku obnovu obiteljskih kuća.

Natječaji će se raspisati u rujnu 2023. godine. Za energetsku obnovu višestambenih zgrada neoštećenih u potresu predviđena je alokacija u iznosu od 80 milijuna eura, dok je za energetsku obnovu obiteljskih kuća predviđena alokacija u iznosu od 120 milijuna eura.

Prošlogodišnji natječaj, u kojem se može vidjeti koja je sve dokumentacija potrebna da bi se prijavilo za natječaj, odnosno koji su uvjeti da bi se natječaj zadovoljilo, nalazi se na sljedećem linku.

 

 

 

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Kaštela.