Pretraži...

Objavljen natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023″

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2023“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2023).

EEPA je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje uspjeh javnih tijela i javno privatnog partnerstva u poticanju poduzetništva i malog gospodarstva širom Europske unije.

Ova nagrada pokrenuta je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

Natječaj na nacionalnoj razini otvoren je do 26. svibnja 2023. godine.

Natječaj je otvoren za nacionalne organizacije, gradove, općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnike, obrazovne programe te poslovne organizacije.

Kandidati se svojim projektima/inicijativama natječu za EEPA 2023 nagradu u jednoj od ukupno šest propisanih kategorija natjecanja:

1) Promicanje poduzetničkog duha,

2) Ulaganje u poduzetničke vještine,

3) Potpora digitalnoj tranziciji,

4) Poboljšanje poslovnog okruženja i potpora internacionalizaciji poslovanja,

5) Podupiranje održive tranzicije i

6) Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Kako sudjelovati?
Na portalu Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja dostupne su sve informacije vezane za natječaj (obrazac za prijavu, upute, kontakt podaci). Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni, a trajali su najmanje 15 mjeseci ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od petnaest mjeseci.

Prijava se dostavlja na hrvatskom jeziku, elektroničkim putem.

Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na poveznici https://ec.europa.eu/growth/smes/supporting-entrepreneurship/european-enterprise-promotion-awards_en

Prijavni obrazac može se preuzeti ovdje, a upute za prijavu ovdje.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Kaštela.