Pretraži...

INNOVATION NORWAY objavio 3. poziv za dostavu projektnih prijedloga – Povećana konkurentnost hrvatskih poduzeća

Rovinj

Norveški program bespovratnih sredstava za poslovni razvoj i inovacije u Hrvatskoj objavio je treći poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Pozivom će se financirati poslovni rast i povećanje aktivnosti u hrvatskim tvrtkama te suradnja s Norveškom, a potpora je dostupna za putovanja za uspostavljanje partnerstava.

Da bi bili prihvatljivi, projekti se moraju podnijeti društvu Innovation Norway putem elektroničkog portala za podnošenje prijava najkasnije do 31. siječnja 2023. u 14:00 po hrvatskom vremenu. Elektroničke prijave i predlošci obaveznih priloga dostupni su na mrežnim stranicama društva Innovation Norway: www.innovasjonnorge.no

Program „Business Development and Innovation Croatia” doprinijeti će općim ciljevima EGP-a i Norveškog financijskog mehanizma (EEA i Norveški fondovi) za razdoblje od 2014. do 2021., odnosno:

  • smanjenju ekonomskih i socijalnih razlika u Europskom gospodarskom prostoru (EGP-u)
  • jačanju bilateralnih odnosa između država EFTA-e te država EGP-a i država korisnica programa Norway Grants (Norveški fondovi)

Cilj Programa: povećanje stvaranja vrijednosti i održivog razvoja u hrvatskom poslovnom sektoru. Program nastoji potaknuti i razvijati dugoročnu poslovnu suradnju između Norveške i Hrvatske na temelju poslovnog razvoja i inovacija.

Kroz Program će se financirati projekti koje su hrvatska poduzeća predložila u jednom od dva područja fokusa: Inovacije zelene industrije i Plavi rast. Cilj je financirati razvoj i primjenu inovativnih zelenih ili plavih tehnologija/proizvoda, procesa i rješenja.

Očekivani ishod projekata financiranih iz ovog Poziva je: povećana konkurentnost hrvatskih poduzeća unutar spomenutih područja, u obliku rasta prometa i neto operativne dobiti te stvaranja radnih mjesta. Također se očekuje da će projekti doprinijeti razvoju i primjeni inovativnih tehnologija, procesa i rješenja te smanjenju emisije CO2 i energetski učinkovitijim proizvodnim procesima.

Ciljna skupina ovog Programa su: hrvatska poduzeća u privatnom sektoru (MSP-ovi i velika poduzeća), ali posebno mala i srednja poduzeća (MSP-ovi). Prijavitelji ne moraju imati Partnere u projektima, no potiču se partnerski projekti kojima će biti dodijeljeni dodatni bodovi tijekom procjene.

Ukupni iznos dostupan za financiranje projekata iz Trećeg poziva je: 6,045,512 eura.

Shema pojedinačnih projekata (Individual Project Scheme) iznosi: 5,045,512 eura, a Shema dodjele manjih iznosa bespovratnih sredstava (Small Grants Scheme) za MSP-ove iznosi: 1,000,000 eura.

Cijeli tekst poziva je dostupan na: hr-innovation-3rd-call-text-hr

Preuzeto s: www.hamagbicro.hr

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Kaštela.