Pretraži...

Poziv na webinar „Intelektualno vlasništvo i MSP-ovi u digitalnom gospodarstvu“ 7. srpnja 2022.

znak informacija

Poštovani,

Obavještavamo vas da Europska Komisija organizira treći webinar Radne skupine 9 Vijeća za trgovinu i tehnologiju o promicanju pristupa i korištenja digitalnih alata malim i srednjim poduzećima (MSP).

Uporaba intelektualnog vlasništva za potporu poslovanju od iznimne je važnosti i za SAD i za EU. Malim i srednjim poduzećima potrebna je potpora i smjernice za najbolje upravljanje svojim izumima, brandovima ili kreacijama na globalnoj razini te za rast i poticanje zelene i digitalne tranzicije.

Fokus webinara biti će na odabrane teme vezane uz intelektualno vlasništvo u digitalnom gospodarstvu. U programu će sudjelovati predavači iz Europske komisije i Vlade SAD-a koji će predstaviti teme od velikog značaja za MSP-ove ali i velikog prioriteta za kreatore politika s obje strane Atlantika.

Bit će to ujedno prilika da i predstavnici privatnog sektora i MSP-ovi razmjene najbolje prakse o zaštiti intelektualnog vlasništva pri ispunjavanju međunarodnih poslovnih mogućnosti. Dodatne teme uključivat će važnost intelektualnog vlasništva za privlačenje ulaganja, kao i resurse za pomoć malim i srednjim poduzećima da poduzmu sljedeći korak u zaštiti svojeg intelektualnog vlasništva.

Jedinstveni patent u završnoj je fazi provedbe. To je veliko postignuće EU-a u pogledu patentnog prava. Uspostavit će jedinstveni sustav odobravanja i parničnog postupka za zemlje sudionice EU-a, što će koristiti poduzećima, posebno MSP-ovima. Europska Komisija dat će kratak pregled glavnih promjena i daljnjih koraka.

Webinar će se održati u četvrtak, 7. srpnja 2022. g. u terminu od 15.00 do 17.00 sati, a bit će otvoren za MSP-ove iz SAD-a i EU-a. Europska Komisija bit će domaćin događaja putem programa Interactio, koji nudi mogućnost praćenja događaja na različitim jezicima prema odabiru.

Program webinara

Registracija je dostupna sljedećoj poveznici

Dozvola za kontaktiranje

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Kaštela.