Pretraži...

Energetska obnova obiteljskih kuća 2021. – prijave kreću 7. prosinca

energetski razredi

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao je dodatnih 90 milijuna kuna te će građanima na raspolaganju biti ukupno 390 milijuna kuna.

Zaprimanje prijava za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća započet će 7. prosinca 2021. godine.

Svi zainteresirani od 30. studenog u sustavu e-Prijave moći ispuniti prijavni obrazac te učitati svu potrebnu dokumentaciju, dok će se sa službenim zaprimanjem zahtjeva krenuti tjedan dana kasnije, od utorka 7. prosinca.

Prijavljuje se ISKLJUČIVO elektronskim putem, preko linka e-prijave.

Da bi se uopće mogli prijaviti, morate imati svoj korisnički račun. Možete se registrirati OVDJE.
Ukoliko imate problem s računom za e-prijavu, morate se javiti na e-mail adresu eprijave@fzoeu.hr.

Na Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća mogu se prijaviti građani koji su vlasnici ili suvlasnici kuća površine do 600 m2 ili do 3 stambene jedinice, u kojima je više od 50% površine namijenjeno stanovanju i koji u njima imaju prebivalište.

Cjelovita energetska obnova kuća lošijih energetskih svojstava sufinancirat će se s do 60% bespovratnih sredstava te podrazumijeva obvezno povećanje toplinske zaštite nekog od elemenata vanjske ovojnice poput vanjskih zidova, krova, poda ili stolarije, a može uključivati i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponskog sustava za proizvodnju električne energije. S druge strane, ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije i/ili fotonaponski sustav za proizvodnju električne energije bez dodatnih mjera energetske obnove sufinancirat će se s do 40, 60 ili 80%, ovisno o lokaciji. Poticaji za to rezervirani su za kuće visokih energetskih razreda, kojima nisu potrebne mjere poboljšanja toplinske zaštite vanjske ovojnice.

Maksimalni iznosi sufinanciranja određeni su za svaku pojedinačnu mjeru, a kombinacijom različitih mjera kućanstvo će moći dobiti i do 204 tisuće kuna bespovratnih sredstava.

Više informacija možete pročitati OVDJE.

Vodič kroz sustav za ePrijave možete preuzeti OVDJE.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Sadržaj web stranice isključiva je odgovornost Razvojne agencije Grada Kaštela.